slimme verlichting

Welke verschillende manieren zijn er om slimme verlichting te bedienen?

Een groot voordeel van slimme lampen is dat ze eenvoudig te bedienen zijn. Het kan op verschillende manieren. We bespreken graag met je welke verschillende mogelijkheden er zijn om de verlichting te bedienen.  De opties van de slimme verlichting vergelijken helpt om de juiste keuzes te maken. Smartbright.nl helpt je graag.

De smartphone of tablet

Het is mogelijk om met de smartphone of de tablet alle slimme lampen en apparaten in huis te bedienen. Het is mogelijk om ze ook te koppelen aan Google Home om daarmee alle smart lampen mee te bedienen. Het voordeel van Google Home is dat het mogelijk is om ze ook met je stem te bedienen. Het is eenvoudig om ze aan of uit te doen, te laten dimmen of de lichtsterkte te veranderen. Het is allemaal mogelijk vanaf de luie stoel. Eigenlijk kan het vanaf iedere plek van de wereld. 

Siri en de slimme verlichting 

Het is mogelijk om de Ikea lampen met de hulp van Siri te bedienen. De slimme lampen koppel je aan de HomeKit en vervolgens kun je hem via de Siri instellingen bedienen. Ook dan is het mogelijk om hem de stem te bedienen. De lampen aan of uitzetten is een fluitje van een cent. Ook het dimmen of sterker laten branden van de lampen kan heel gemakkelijk. Het is ook een optie om de lampen aan de Woning App van Apple toe te voegen. Het is gemakkelijk om meerdere kamers aan te maken en de verschillende slimme producten hieraan toe te wijzen. De lampen kunnen zo per kamer aan of uitgezet worden. 

De koppeling met andere slimme apparaten 

Het is handig om de slimme lampen te koppelen aan andere slimme apparaten. Op die manier is het mogelijk om ze samen te laten werken. Wanneer de slimme thermostaat bijvoorbeeld aanslaat kan hij automatisch de lampen aandoen. Ook kan de rookmelder alle lampen aandoen om het gemakkelijker te maken om te zien wat er aan de hand is. Daarnaast is het ideaal om de lampen te verbinden met een smart speaker. 

Alle lampen in één keer aan of uit

Het is ook prettig om alle verlichting in huis met één druk op de knop aan of uit te doen. Dat is vooral prettig als je naar bed gaat. Het is niet nodig om alle lampen stuk voor stuk uit te doen. Toch wel handig! Je kan trouwens ook eerst naar bed gaan en vanuit bed met de smartphone alles uitzetten. Zo zit je nooit in het donker.