slaapkamer styling tips

Styling tips voor je slaapkamer

Het is vaak lastig om een slaapkamer in te richten zodat het een rustige en inspirerende ruimte is. Zo dien je verlichting, beddengoed, wandafwerking en je bed allemaal met elkaar te combineren. En dat is niet makkelijk. Daarom geven wij jou een aantal tips die jouw leven makkelijker maken wanneer je jouw slaapkamer gaat inrichten.

Begin met een moodboard

Met een moodboard tref je een goede voorbereiding op het maken van jouw droomslaapkamer. Aan dit bord voeg je inspirerende foto’s toe of brochures en tijdschriften. Sorteer foto’s en maak er een mooi geheel van. Uiteindelijk kan je met een moodboard mooi zien hoe je stijl eruit ziet. En dit maakt keuzes betreft je slaapkamer een stuk makkelijker

Bepaal vooraf je kleurenpalet

Vooral bij je slaapkamer wil je kleuren goed gecombineerd worden. Voordat je gaat shoppen wil je dus goed in je hoofd hebben wat voor kleuren je allemaal gaat gebruiken. Kies dan ook kleuren die bij elkaar passen: enkel lichte kleuren, of wellicht enkel donkere kleuren. Veel mensen willen dat hun kamer een rustige uitstraling geeft zodat ze optimaal kunnen relaxen.

Combineer meubels, licht en meer

Zorg ervoor dat je goed nadenkt over de combinatie van je verlichting, bijzettafels en je hoofdeinde. Combineer alles zo dat het een goede overeenstemming teweeg brengt. Heb je een houten bijzettafel? Zorg dan dat je bed ook zo’n uitstraling heeft.

Blijft bedachtzaam

Maak nooit keuzes waar je niet lang bij na hebt gedacht. Je slaapkamer is een belangrijk deel van je huis en je wilt dat het er gewenst uitziet. Een slaapkamer is de laatste kamer waar je ook maar enige zorgen wilt hebben. Denk dus voordat je een aankoop doet goed na of de aankoop wel echt in je kamer thuis hoort. Doe voldoende inspiratie op en maak uiteindelijk een weloverwogen keuze.