pollen

Last van hooikoorts? Hier wat tips

Wist je dat je een groot deel van de pollen buiten de deur kan houden? Shutters op maat of Horren tegen hooikoorts kunnen hierbij helpen. Hooikoorts is een chronische allergische reactie op pollen of andere in de lucht zwevende deeltjes die tot drie dagen in de lucht kunnen blijven. Het gaat om een milde, langdurige reactie die begint in de neus en zich verspreidt naar de wangen, mond en keel. Soms tast het de ogen, keel en luchtwegen aan. De reactie veroorzaakt meestal jeuk, branderigheid, tranende ogen en hoofdpijn. Het ongemak is meestal van korte duur en gaat vaak gepaard met een loopneus.

Waar komt hooikoorts vandaan?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om hooikoorts te voorkomen. Je lichaam, de omgeving en de pollen zijn allemaal factoren die hooikoorts veroorzaken, maar het kan worden voorkomen. De omgeving kan worden verbeterd door je tuin te onderhouden of door tijd buiten door te brengen. Het stuifmeel dat allergie├źn veroorzaakt, zit meestal in planten. Dit kan worden gevonden in de lucht of in het stuifmeel van gras, onkruid, hooi en graan. Het stuifmeel van planten zit meestal in de lucht en kan door iedereen worden ingeademd, hoewel sommige mensen hooikoorts krijgen als ze zo dicht bij een huis zijn dat ze er rook of stof van zien.

Wat kan je doen?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de hoeveelheid stuifmeel in de lucht te verminderen. Probeer je best te doen om te voorkomen dat je stuifmeel in je gezicht blaast. Het meeste stuifmeel kan buiten de deur worden gehouden met shutters op maat of horren tegen hooikoorts. Shutters op maat houden veel stuifmeel tegen en kunnen erg mooi zijn. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kan je altijd nog kijken naar speciale horren tegen hooikoorts. Deze houden namelijk nog meer stuifmeel tegen. Als laatste oplossing kan je ook altijd nog kijken naar speciale middelen of medicijnen tegen hooikoorts.