badkamer renoveren

Badkamer renoveren? Bespaar geld met deze tips

Je badkamer is vaak een van de kleinste kamers van je huis. Toch is het een van de duurste kamers om te renoveren. Vandaag geven we je dan ook tips om geld te besparen wanneer je jouw badkamer gaat renoveren.

 Geef aandacht aan je budget

Wees je er altijd van bewust dat je vooraf duidelijk bepaald wat precies je budget is. Zo zorg je ervoor dat je er minder snel overheen gaat. Je wilt natuurlijk niet tijdens je renovatie erachter komen dat je geen geld meer hebt om verder te gaan. Dit moet een ramp zijn voor jou en je familie. Wij raden dan ook aan om altijd minstens 20% extra kosten te rekenen. Zo houd je een buffer over voor het geval er iets mis gaat of duurder uitpakt dan voorspeld werd.

Mood boards

Ook bij het artikel over het stylen van je slaapkamer gaven we er al aandacht aan: een mood board. Creëer voordat je jouw badkamer gaat renoveren een mood board. zo weet je vooraf waar je aan begint en hoe je style precies in elkaar zit. Dit scheelt veel stress tijdens de renovatie.

Maak een plan

Met een plan zorg je er niet alleen voor dat je budget wordt aangehouden. De kans is namelijk ook groter dat je binnen de bepaalde tijd klaar bent. Zorg ervoor dat je veel beslissingen ineens neemt. Zodat je dit niet tijdens de verbouwing telkens hoeft te doen. Hiermee gaat het ook allemaal vlotter.

Tips je kleine badkamer

Vaak zijn badkamers kleine ruimtes. Probeer dus je badkamer niet te belasten met allerlei tegenstrijdige producten. Kies een bepaald thema en houd je hier aan. Probeer altijd zoveel mogelijk ruimte te creëren.

Bespaar niet op kwaliteit

Dure marmerere producten zorgen ervoor dat je budget snel wordt ‘opgegeten’. Echter raden wij aan niet te besparen op kwaliteit. Kwaliteitsproducten zijn vaak duurder, maar gaan daarentegen ook een stuk langer mee. Op de lange termijn bespaar je hier geld.